Naarmate u ouder wordt, kan uw zicht veranderen. Dit is een natuurlijk proces. Merkt u dat u minder scherp ziet? Kom dan even naar onze winkel voor een ogentest. Als u met verminderd zicht blijft doorlopen, kan dat langdurige hoofdpijn of migraine veroorzaken. Ook als u plotseling wazig ziet, neem dan direct contact met ons op. Met onze geavanceerde apparatuur kunnen wij direct een oorzaak van dit probleem opsporen en u adviseren wat te doen. Een oogmeting inclusief advies is bij ons altijd gratis!

Apparatuur

i-Profiler® van ZEISS

Wij hechten waarde aan goede kwaliteit. Niet alleen als het gaat om brillenglazen en monturen, maar ook als het gaat om onze apparatuur. Met de i-Profiler® van ZEISS zijn wij een van de weinige opticiens in Twente die zeer nauwkeurig door een objectieve meting uw oogsterkte in kaart kunnen brengen. Op basis van deze gegevens worden uw brillenglazen perfect afgestemd op uw persoonlijke kijkprobleem. Dat is een groot voordeel!

Cornea Topograaf

Zijn lenzen voor u de beste oplossing? Dan brengen we met de Cornea Topograaf de oppervlakte van het hoornvlies (cornea) in beeld. Waar we voorheen alleen horizontaal en verticaal konden meten, meet dit apparaat op meer dan 10.000 punten de kromming van het hoornvlies. U voelt hier helemaal niets van. De gegevens van deze oogmeting gebruiken we om uw lenzen zo nauwkeurig mogelijk op uw individuele behoeften af te stemmen.

Ogentest

Heeft u het gevoel dat u de laatste tijd minder scherp ziet? Bijvoorbeeld tijdens het TV-kijken, achter de computer, in het donker of in het verkeer? Dan is het goed om uw ogen eens te laten opmeten. Hoe langer u hier mee door blijft lopen, hoe groter de kans wordt dat u klachten ondervindt van een eventuele oogafwijking.

In onze winkel kunt u een gratis ogentest laten doen. Loop gerust even binnen of maak een afspraak. Een ogentest duurt slechts 10 minuten. Voordat wij starten met het opmeten van uw ogen, willen we eerst van u weten welke klachten u ondervindt, hoe lang u hier al last van heeft en of u medicijnen gebruikt. Daarna doorlopen we met u de volgende stappen:

1. Wij meten uw oogsterkte op door middel van een objectieve oogmeting. Hiervoor gebruiken wij de I-Profiler van ZEISS.
2. U mag plaatsnemen in de oogmeetstoel, waarna we een subjectieve oogmeting doen. U vertelt welke letters u op het scherm ziet verschijnen.
3. We doen een balanstest. Hiermee meten we in hoeverre uw linker- en rechteroog in balans zijn.
4. We meten uw oogdruk. Met name 40+’ers kunnen hier last van ondervinden wat hun gezichtsscherpte beïnvloedt.
5. We bespreken de resultaten en geven u advies.

Blijf niet te lang rondlopen met uw klachten. Kom naar onze winkel voor een ogentest!

Contole

Op uw ogen moet u zuinig zijn. Het is dan ook verstandig om uw ogen regelmatig te laten controleren. Draagt u een bril? Dan is 1 x per 2 jaar voldoende. Draagt u lenzen? Dan dient u ieder halfjaar op controle te komen. U krijgt van ons automatisch een herinnering aan deze afspraak.

Bij de halfjaarlijkse lenzencontrole doorloopt onze opticien met u de volgende stappen:

  1. Eventuele problemen vaststellen
  2. Oogmeting om te kijken of uw lenzen nog op juiste sterkte zijn voor uw ogen
  3. Kwaliteit lenzen en conditie ogen/oogleden beoordelen
  4. Effect lenzenvloeistof op uw lenzen controleren.

Behalve de ogentest wordt, als u ouder dan 40 bent, de oogdruk gecontroleerd. Een te hoge oogdruk kan leiden tot problemen met het gezichtsveld. Gezichtsverlies kan alleen worden voorkomen door het bijtijds signaleren van een afwijkende oogdruk.

Mochten er afwijkingen worden gevonden die nader bekeken of behandeld moeten worden, dan worden onze bevindingen meegegeven aan uw huisarts. Hij/zij kan u indien nodig doorverwijzen naar een oogarts.