Heeft u een passend montuur gekozen? Dan is het tijd voor de glazen. Er zijn verschillende soorten glazen die variëren van materiaal, type en/of afwerking. Het aanmeten van brillenglazen is een zeer secuur proces, want een klein verschil kan al hinderlijke (kijk)problemen veroorzaken. Op basis van het gekozen montuur en uw oogmeting maken wij de brillenglazen voor u op maat. Met onze zeer nauwkeurige digitale aanmeetapparatuur kunnen wij exact berekenen hoe het glas in uw montuur gemonteerd moet worden. Zo ziet u alles weer haarscherp, elke dag opnieuw!

 

Glazentypes

Afhankelijk van uw kijkprobleem bepalen we welk type glas voor u geschikt is: multifocaal, bifocaal, enkelvoudig of computerglazen. Ieder glazentype heeft bepaalde kenmerken die uw kijkprobleem kunnen oplossen. Hieronder leest u meer over de verschillende glazentypes.

Multifocaal

Wanneer u een bril voor zowel veraf als dichtbij nodig heeft, zijn multifocale brillenglazen de ideale oplossing. Het geeft u perfect zicht op alle afstanden. Door de bovenste helft van het glas kunt u veraf alles goed zien. Door de onderste helft van het glas, ziet u dichtbij haarscherp. Het gedeelte daartussen zorgt voor een geleidelijke, natuurlijke overgang tussen de twee afstanden.

Meer informatie? Kom naar onze winkel!

Bifocaal

Van oudsher zijn bifocale brillenglazen de oplossing om zowel veraf als dichtbij goed zicht te creëren. In tegenstelling tot de multifocale glazen is er bij de bifocale glazen een duidelijke scheiding tussen dichtbij en veraf zien. Er zit als het ware een breuk in het beeld en daarom heeft u hiermee geen goed zicht op armlengte. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij oogafwijkingen of evenwichtsstoornissen, adviseren wij bifocaal boven multifocaal.

Weten wat bij u past? Vraag ons om advies!

Enkelvoudig

Enkelvoudige ofwel monofocale glazen zijn geschikt voor het kijken op slechts één afstand. Veraf of dichtbij. Dit soort glazen adviseren wij wanneer u alleen een bril nodig heeft om te lezen of auto te rijden. Ondervindt u problemen met kijken op een specifieke afstand? Laat het ons weten.

Gratis oogmeting? Kom naar onze winkel!

Computerglazen

Het gebruik van een computer, tablet of mobiel is een vast onderdeel van ons leven geworden. Thuis en op het werk staan uw ogen regelmatig bloot aan een beeldscherm op korte afstand. Nek- en hoofdpijnklachten zijn hiervan vaak het gevolg. Computerglazen zijn speciaal ontwikkeld voor dichtbij en tussenafstanden. Ze zorgen ervoor dat u bij verschillende lichaamshoudingen een beter en comfortabeler zicht houdt in tegenstelling tot multifocale glazen.

Computerglazen iets voor u? Laat u adviseren in onze winkel!

Coatingen

Een coating is een extra laag op uw brillenglazen die uw bril beschermt tegen bijvoorbeeld hinderlijke reflecties in uw brillenglazen, krassen, water en/of vuil. Tegenwoordig worden bijna alle kunststof brillenglazen voorzien van een coating, zodat u langdurig plezier aan uw bril kunt beleven. Alle brillen uit onze collectie worden standaard geleverd met een garantie van twee jaar op de coating. Een goed onderhoud voorkomt slijtage van uw brilcoating. Mocht u ondanks dat problemen ondervinden met de coating van uw brillenglazen? Meldt u zich dan bij onze winkel!

Ontspiegeling

Een ontspiegeling zorgt ervoor dat hinderlijke reflecties in uw brillenglazen worden weggenomen. Deze reflecties kunnen afkomstig zijn van gewoon daglicht, omgevingsverlichting (TL of schemerlampen) maar ook van koplampen van tegenliggers in het verkeer. De reflectie beïnvloedt de kwaliteit van uw zicht.

Wij adviseren onze klanten altijd om voor een bril met ontspiegelde glazen te kiezen. Niet alleen omdat deze coating de kwaliteit van uw zicht verbetert, maar ook omdat de ogen van de brildrager door ontspiegeling beter zichtbaar zijn.

Meer informatie? Kom naar onze winkel!

Vuil- en waterafstotende laag

Het is niemand vreemd dat vuile brillenglazen de kwaliteit van uw zicht beïnvloeden. Daarnaast maakt vuil het aanzicht van uw bril natuurlijk niet mooier. Om te voorkomen dat u meerdere keren per dag uw bril moet schoonmaken, adviseren wij een vuil- en waterafstotende laag aan te brengen op uw brillenglazen. Zelfs vingerafdrukken zijn hierdoor nauwelijks meer zichtbaar. Fietst u veel door weer en wind? Ook dan adviseren wij deze coating. De waterafstotende laag zorgt ervoor dat uw zicht in alle slechte weersomstandigheden optimaal blijft.

Meer informatie? Kom naar onze winkel!

Hardingslaag

Omdat kunststof glazen relatief 'zacht' zijn, kunnen ze na langdurig gebruik dof worden of krassen krijgen. Het gevolg hiervan is dat de bril niet alleen minder mooi wordt, maar dat ook de scherpte en de helderheid van het beeld achteruit gaan. Daarom adviseren wij altijd om een bril met kunststof glazen te voorzien van een hardingslaag. Hoe beter uw bril beschermd is, hoe langer het meegaat!

Meer informatie? Kom naar onze winkel!