Contactlenzen zijn een goed alternatief voor het dragen van een bril. Het is voor bijna iedereen mogelijk. De meeste mensen kiezen voor lenzen omdat ze het mooier vinden. Ook uit praktisch oogpunt, zoals tijdens het sporten, geven veel mensen de voorkeur aan contactlenzen. Soms adviseren wij lenzen vanwege medische redenen. Afhankelijk van uw situatie en oogsterkte, bepaalt onze contactlens specialist welke lenzen voor u geschikt zijn. Harde of zachte, dag-, nacht-, week- of maandlenzen; er is heel veel keuze. Kom naar onze winkel, dan adviseren wij u graag!

Harde lenzen

Zoals de naam al zegt, zijn harde lenzen hele vormstabiele lenzen. U draagt deze lenzen voor een langere tijd en hoeft ze dus niet dagelijks te vervangen. Vanwege de hardheid kunnen deze lenzen in het begin wat onwennig aanvoelen. Meestal duurt dat ongeveer 2 weken. Ook bestaat er een kleine kans dat u hinder ondervindt door stofjes die tussen uw oog en de lens terecht kunnen komen. Het grote voordeel van harde contactlenzen is dat deze een uitstekende gezichtsscherpte bieden en toepasbaar zijn voor vrijwel alle oogsterktes. Op basis van uw persoonlijke wensen en eisen, oogvorm en oogsterkte kijken we samen naar wat voor u de beste oplossing is.

Lenzen voor overdag

Bij mensen met hogere cylindersterktes en onregelmatige oogoppervlakken adviseren wij vaak een vormstabiele contactlens voor overdag. Deze harde lenzen bestaan uit een speciaal kunststof dat zuurstof doorlaat. Dat is prettig voor wie gevoelige ogen heeft of vaak verblijft in ruimtes met een drogere lucht. Alleen bij stoffige werkomstandigheden en ruwe sporten zijn deze lenzen minder geschikt vanwege de kans op vuiltjes achter de lens of het loslaten van de lens bij intensief lichaamscontact. Harde lenzen zijn beschikbaar in verschillende varianten zoals multifocaal, enkelvoudig of cylindrisch. Afhankelijk van uw oogprobleem, adviseren we wat bij u past!

Nachtlenzen

Bent u bijziend en heeft u een minsterkte tot -4,50 dioptrie? Dan zijn nachtlenzen wellicht iets voor u. Deze lenzen draagt u alleen 's nachts en doen dan hun werk, zodat u overdag geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Nachtlenzen bieden ook bij verschillende klachten uitkomst, zoals bij last van droge ogen. Ook voor mensen die veel lezen, computeren of in een ruimte met airconditioning werken zijn nachtlenzen uitermate geschikt. Deze lenzen zijn uitermate geschikt voor kinderen, het dragen van nachtlenzen heeft een afremmende werking op het toenemen van hun sterkte. Meer weten? Kom naar onze winkel!

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn bij veel van onze klanten favoriet. Niet zo gek, want ze voelen direct bijzonder comfortabel aan. Ze zijn gemaakt van zuurstofdoorlatend materiaal dat flexibel is. Het nadeel van deze 'natte' lens is echter dat hij door eiwitten en vetten in het traanvocht sneller vervuilt en zo het zicht en de zuurstofopname belemmert. Het regelmatig goed reinigen van uw zachte lenzen is dan ook een must. Wij adviseren onze klanten met zachte lenzen altijd 2x per jaar op controle te komen en de lenzen altijd in een speciale contactlenzenvloeistof te bewaren en schoon te maken. Zo heeft u het langst plezier van deze comfortabele lens!

Daglenzen

Werkt u in een stoffige of droge omgeving? Dan adviseren wij u om te kiezen voor zachte daglenzen. Hiermee ervaart u optimaal draagcomfort en voorkomt u geïrriteerde ogen als gevolg van droge lucht. Ook als u veel sport, adviseren wij u om zachte daglenzen te dragen. Doordat deze lenzen zeer flexibel zijn, bewegen ze met uw ogen mee, blijven ze op hun plaats zitten en voorkomt u verlies tijdens het sporten. Nog vragen? Kom langs in onze winkel!

Weeklenzen

Bent u op zoek naar een lens die u meerdere dagen achter elkaar kunt dragen? Kies dan voor weeklenzen. Door het hoge zuurstof doorlatende gehalte van deze lens, ervaart u optimaal draagcomfort op de lange termijn. Zorg er wel voor dat u de weeklenzen dagelijks reinigt en desinfecteert als u ze 's nachts niet draagt. Zo voorkomt u vuil achter uw lens of irritatie aan uw ogen. Meer weten? Kom naar onze winkel!

Maandlenzen

Veruit de meeste contactlensdragers dragen maandlenzen. Deze zachte lenzen kunt u een maand dragen en daarna vervangt u deze voor twee nieuwe lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen. Net als daglenzen geven maandlenzen u een optimaal draagcomfort. Maandlenzen zijn voordeliger dan daglenzen, u dient ze alleen regelmatig schoon te houden voor optimaal zicht. Iets voor u? Kom naar onze winkel!


Kinderlenzen

Wat veel mensen niet weten, is dat lenzen ook uitermate geschikt zijn voor kinderen. Van jongs af aan kan men starten met het dragen van lenzen. Een van de belangrijkste voorwaarden is wel dat uw kind gemotiveerd is. Want het inzetten, uithalen en verzorgen van de lenzen vergt discipline. Tot een jaar of 10 zijn de ogen van een kind nog in ontwikkeling. Wij adviseren dan ook regelmatig op controle te komen om de ogen van uw kind op te laten meten. Is uw kind veel in beweging? Dan zijn zachte lenzen een perfecte optie. Speelt op hogere leeftijd het uiterlijk een steeds grotere rol? Ook dan kan uw kind lenzen verkiezen boven het dragen van een bril. Aan uw kind de keuze, er zijn mogelijkheden genoeg!